Bollen i rullning

I och med att det finns en Facebookgrupp där vi nu är  2800 personer, nya hittar dit hela tiden som har eller haft kopparspiral har vi fått information om att fler drabbats av utmattning med kopparspiralen som bidragande och enda orsak har vi kunnat kommunicera med varandra, delat erfarenheter och kunskap. Vi har kunniga kvinnor som Lena Winroth och Martina Johansson som är författare till Hormonbibeln bl.a, i gruppen som bidrar med deras kunskap. Lena har informerat oss om vad vi kan göra för att balansera koppar med Zink, och hur man kan stötta kroppen för utrensning.
 
Nu har bollen börjat rulla, vi har tröttnat på okunskap kring detta och bristande studier, nu har vi skickat ut till pressen om våra problem och flera verkar intresserade att skriva. 
 
Många är tidningarna som fått tips av oss om våra fall, vi har hjälpts åt att skicka. Jag gillar inte så mycket idén att vara ett av ansiktena för detta, men samtidigt är det viktigt att problematiken kring kopparspiral och andra p-metoder kommer upp till ytan. För att andra inte ska hamna där. Vissa i gruppen har haft spiral i 20 år och fått sina liv förstörda utan att ha en aning om att det är spiralen som bidragit till detta.
 
 Borås tidning har skrivit denna artikel.
 
Jag hoppas verkligen nu att i och med att Läkemedelsverket skapat en utredning och tidningar börjar nappa så kommer vi till en vändpunkt där det blir känt att även när koppar sitter i livmodern bidrar den till ohälsa. Ja, att den inte är hälsosam i andra fall det vet vi ju redan. För alla vet ju att man inte ska dricka varmt vatten direkt ur kranen, kanske inte lika känt är anledningen, men det beror på att koppar utlöses av värme. Och att man slutade tillaga mat i kopparkärl av en anledning. Livsmedelsverket skriver så här
 
Hemmets Journals expert skrev att överbliven koppar rinner ut ur slidan. Då undrar man ju, hur kan då hormonspiral vara verksamt, ja om det liksom rinner ut? 
 
 
 
Av: Sofie Broström

Planering framöver

Min energi börjar sakteliga återvända, det är underbart! Jag har till och med lyckats gå på Zumba utan att bli helt slut i en vecka efteråt. Nu får jag energi och glädje av Zumban, så som det ska vara, och det är ju det som behövs också, att fylla på med sådant som ger energi, både i varandet och ätandet. 
 
Delar därför bilder från den fantasiska miljön där yogastudion jag går på onsdag mornarna. Yoga i kvarnen, #Kraftkällan i Nickarvet. Helt underbart!
 
 
Satte mig ned för att göra plan för framtiden. Jag har ett problem, eller en tillgång, just nu känns det som det första, jag gillar att göra så många saker. Skrev ned det som jag gillar och började anteckna idéer hur jag ska förverkliga dem och vart jag vill komma.Jag vill så mycket och vet inte riktigt var jag ska sikta då många av de saker jag vill utveckla kostar en del. Med en energi som är svajande, och ostabil så blir det värre också att ha så många punkter. Kanske får ta dem en och en helt enkelt.
Några av punkterna jag skrev upp var; Ekonomisk trygghet, Yoga, Måla, tid med barnen.
 
Det jag ska göra sen är att skriva ett schema, hur får jag in de viktiga energipåfyllande grejerna i vardagsschemat, varvat med jobb, tid med barnen, och att bara vara människa måste man ju också hinna med.
 
Idag har jag passat på att gå ut i solen, har gjort ett avtal med mig själv att nu när det är såpass solfattigt så är det verkligen viktigt att faktist gå ut när det kommer fram några strålar. Det lyfter energin.