Upp till kamp för kvinnors välmående!

Läkemedelsverket lade ned utredningen om kopparspiral. Dock gjordes inga fler mänskliga tester i den här utredningen utan läkemedelsverket frågade Bayer, som producerat produkten, och nej, dom hade inte några fler biverkningar, än innan och de var då bara rikligare mens, typ. Trots att vi är många som upplevt utmattning, trötthet, hjärtklappning, håravfall, psykisk ohälsa.
Vi är många som mått bättre efter uttag av den, trots att det är psykist.. eller nåt!
 
 
Wilsons sjukdom är en sjukdom där enzym för att bryta ned koppar saknas. Visst är det lustigt att kopparspiralanvändare rapporterar samma symtom som de som har Wilsons, men då är det bara inbillning hos kvinnorna! Bra att det ändå väckts en tanke, trots att läkemedelsverket lagt ned utredningen på att kopparspiralen orsakar obalanser i kroppen. Läkemedelsvärlden skriver om att det ändå inte går att utesluta att kopparspiralen påverkar, och att det behövs mer studier. (Já bá: -Nähä, tycker ni!?!! )
 
Man får tänka på att då det gäller kvinnors problematik så tar det ett tag att vända skutan. Det tog 17 år att få kvinnlig rösträtt, som ett exempel. Än är vi inte jämnställda! Frågade barnmorska för en tid sedan om hon kunde ge mig info om fertilitetsföreståelse. Det kunde hon inte. Jag säger då som Martina Johansson, så länge kvinnan inte har kunskap om sin egen kropp, och förståelse hur den funkar, utan vi är hänvisade att lita på den info som vi får från läkemedelsbolagen vilka hormoner vi ska trycka i oss, då är vi långt ifrån jämnställda. 
 
Kan rekommendera podden Hälsosant, där finns Jenny Koos som föreläser om fertilitetsföreståelse, barnlöshet, endomentrios, PMS mm. Verkligen toppenintressant om varför vi i min generation av särskilt högpresterande kvinnor blir utmattade, får endomentrios, fertilitetsproblem etc. Fel kost, och obalans i hormonerna. Tack för det industrierna som livsmedelsverket och läkemedelsverket. Hoppas ni känner er nöjda med era grymma inkomster! Vi som råkade bli utmattade, infertila är inte helt lika nöjda, faktiskt! Och vi är sugna på revanch, revanch om rätten till kunskap om oss själva först och främst! 
 
Therese Renåker har jag lyssnat på live, hon är grym, kan verkligen det där med hormoner. Och det hon säger är skrämmande. Rekommenderar denna podd med henne. 
 
Förutom att jag pluggar detta och annat som rör hälsa och kost så målar jag också. Började med stilleben, brukar inte sätta upp sådana, men ibland faller andan på. Dock så tar det väldig tid att få olika lager att torka då det är oljefärg och denna är förstås långt från klar. Får se om jag kommer lite längre på den här imorgon då jag är ledig. 
 
 
 
Av: Sofie Broström

Kan man börja läsa en bok mitt i?

 
Sitter och bläddrar i en vacker bok som heter Naturlära av Lars Lerin med hans fantastiskt vackra målningar, tillsammans med Antonio. Vi blir nyfikna på bilden med kråkan och Junior. Varför gosar han med en kråka? Börjar fundera. Kan man börja läsa en bok mitt i? I det kapitel som intresserar mig, det som fångat mitt intresse, just nu. Något säger att nej, det kan man inte, du måste börja från början. Men, boken har ju över 400 sidor! Nej det har jag inte lust med just nu! Men egentligen, att börja läsa mitt i, det gör vi ju hela tiden. När vi träffar någon människa så kommer vi ju in mitt i, vi börjar ju inte från början. Utan där, i det skrattet. I det samtalsämnet som passade oss båda just då, just i det som fångade oss båda just i det ögonblicket. Sen kan man väl bläddra lite hit och dit som man önskar i boken, i livet. I det som intresserar. Berätta det som jag vill berätta. Lyssna. Mötas. 
 
 
 
 

Tips i förkylningstider

 
Ser att var och varannan är sjuka förkylningar och annat. Tänkte jag skulle dela med mig av några stärkande tips.
 
1. Tänk på vad du göder din kropp med. Socker och kolhydrater stärker dig inte, utan tvärtom stressar din kropp och gör dig mer mottaglig för sjukdomar nu, och i framtiden. Tänk istället grönsaker, smoothies. Grönkål, hallon, blåbär, spenat. Blanda i en mixer eller matberedare. Blir verkligen supergott med alla möjliga blandingar. Är bären frusna blir det nästan som glass.
 
2. C-vitamin. Jag pressar en halv citron i ett glas vatten direkt på morgonen. C-vitamn behöver vi varje dag eftersom det inte lagras i kroppen. Det hjälper ditt immunförsvar. Ha också ingefära i om du orkar. Ingefära är antioxidantiskt ( alltså motverkar vårt åldrande ifall du undrar vad det faktiskt betyder.)
 
3. D-vitamin. Köp på hälsokost. Köp K2D3 från Holistic. Köp inte de som är utblandat med syntetiskt socker. Varför kan du säkert lista ut själv. Vi behöver fett för att ta upp d-vitaminen. Om du inte köper den föreslagna vitaminen så se till att få i dig lite fett tillsammans med intaget av vitaminen.
 
5. Stärk tarmfloran, stärk tarmen. 80% av vårt immunförsvar sitter i tarmen. Tarmfloran göds av steg 1 förslag, och socker och kolhydrater motverkar. Kanske behöver du hjälpa till med probiotika eller syrade grönsaker till att börja med.
 
4. Är folk sjuka runtomkring dig, eller är du sjuk? Ta en sked manukahonung, det har motverkande effekt. Den är dyr, men det är dyrare att vara sjuk. Ge en sked var till din familj, dom kanske också behöver stärkas.
 
5. Ha kollodialt silver hemma. Tog bort en vagel i ögat på 10 min med hjälp av det häromveckan, baddade ögat två gånger sen var den borta. Öronvärk, häll lite i hörselgången, häll bort efter en stund. Upprepa tills örvärken är borta. Magsjuka, drick en slurk då och då. Halsont, gurgla, spotta ut. Botar det mesta och lite till! Nä det är inte farligt. Biverkningar får vi av de läkemedel som köps på apoteket. Inte av silverjonvatten.
 
6. Läs Den självläkande människan av Sanna Edin om du ändå blir sängliggande. 
 
7. Boosta med de antioxidanter du kan komma på, tänk vitlök, gurkmeja, kryddnejlika, chili. Ingefära, citron. Ha citron på salladen, riv ingefära i salladen. 
 
 
8. Tänk inte ostbågar och Ahlgrens bilar, det kommer inte att hjälpa dig att bli frisk idag, och inte heller imorgon.