Kurera har publicerat en artikel om hur kopparspiralen orsakar obalanser

I tidningen KURERA nummer 4 har Martina Johansson intervjuats angående kvinnohormoner i obalans. Hon förklarar där hur det kommer sig att kopparspiralen skapar obalanser i kroppen på ett mycket bra och förståeligt sätt. I artikeln så känner jag igen de flesta av de problem som medföljer. Jag hoppas innerligt att detta kommer till vetskap hos vanliga sjukvården snart. 
 
Hon skriver:
"Jag kan inte med bästa vilja i världen få kopparspiralen till ett hälsosamt och bra alternativ."
Citerat Martina Johansson
 
Citat från artikeln:
 
"Överdrivet mycket koppar i kroppen ökar också risken för utbrändhet då man är sämre rustad för att hantera stress. Stress gör att både magnesium och zink används upp av kroppen och då ökar kopparnivåerna ännu mer." Check utmattningssymdrom.
 
Check magnesiumbrist!
Detta förklarar varför jag fick restless legs, och detta var så tydligt kopplat till lågt magnesium för ryckningarna i benen försvann direkt när jag tog magnesium, och när jag glömde så kom de tillbaka. Särskilt när jag tränade mycket, jag var Zumbatränare fram tills juni förra året, då kroppen inte längre orkade.
 
Känna sig sjuk efter träningspass, check!
 
 
Har tidigare skrivit om åtgärder jag vidtagit, såsom att städa upp i kosten. Detta har jag gjort stegvis då det är en stor omställning, särskilt när man är trött och inte orkar göra annat än, ingenting. Jag började med att ta bort bröd och pasta eftersom detta gjort att min mage blåst upp sig som en ballong, beroende på att candida trivs i kopparkroppar. ( Tex så har många med kopparspiral svamp i underlivet som inte går över förrän spiralen är urtagen.)  Så jag har blivit känslig för en hel massa olika mat som jag förut kunde äta. 
 
 
Tidningen finns att hämta här. Jag har fotat och klistrat in artikeln här. Kanske lägger Kurera så småning upp den på sin hemsida också. 
 
 
 
 
 
 

Kommentera här: