Tips i förkylningstider

 
Ser att var och varannan är sjuka förkylningar och annat. Tänkte jag skulle dela med mig av några stärkande tips.
 
1. Tänk på vad du göder din kropp med. Socker och kolhydrater stärker dig inte, utan tvärtom stressar din kropp och gör dig mer mottaglig för sjukdomar nu, och i framtiden. Tänk istället grönsaker, smoothies. Grönkål, hallon, blåbär, spenat. Blanda i en mixer eller matberedare. Blir verkligen supergott med alla möjliga blandingar. Är bären frusna blir det nästan som glass.
 
2. C-vitamin. Jag pressar en halv citron i ett glas vatten direkt på morgonen. C-vitamn behöver vi varje dag eftersom det inte lagras i kroppen. Det hjälper ditt immunförsvar. Ha också ingefära i om du orkar. Ingefära är antioxidantiskt ( alltså motverkar vårt åldrande ifall du undrar vad det faktiskt betyder.)
 
3. D-vitamin. Köp på hälsokost. Köp K2D3 från Holistic. Köp inte de som är utblandat med syntetiskt socker. Varför kan du säkert lista ut själv. Vi behöver fett för att ta upp d-vitaminen. Om du inte köper den föreslagna vitaminen så se till att få i dig lite fett tillsammans med intaget av vitaminen.
 
5. Stärk tarmfloran, stärk tarmen. 80% av vårt immunförsvar sitter i tarmen. Tarmfloran göds av steg 1 förslag, och socker och kolhydrater motverkar. Kanske behöver du hjälpa till med probiotika eller syrade grönsaker till att börja med.
 
4. Är folk sjuka runtomkring dig, eller är du sjuk? Ta en sked manukahonung, det har motverkande effekt. Den är dyr, men det är dyrare att vara sjuk. Ge en sked var till din familj, dom kanske också behöver stärkas.
 
5. Ha kollodialt silver hemma. Tog bort en vagel i ögat på 10 min med hjälp av det häromveckan, baddade ögat två gånger sen var den borta. Öronvärk, häll lite i hörselgången, häll bort efter en stund. Upprepa tills örvärken är borta. Magsjuka, drick en slurk då och då. Halsont, gurgla, spotta ut. Botar det mesta och lite till! Nä det är inte farligt. Biverkningar får vi av de läkemedel som köps på apoteket. Inte av silverjonvatten.
 
6. Läs Den självläkande människan av Sanna Edin om du ändå blir sängliggande. 
 
7. Boosta med de antioxidanter du kan komma på, tänk vitlök, gurkmeja, kryddnejlika, chili. Ingefära, citron. Ha citron på salladen, riv ingefära i salladen. 
 
 
8. Tänk inte ostbågar och Ahlgrens bilar, det kommer inte att hjälpa dig att bli frisk idag, och inte heller imorgon.
 
 
 
 
 

Kommentera här: