Upp till kamp för kvinnors välmående!

Läkemedelsverket lade ned utredningen om kopparspiral. Dock gjordes inga fler mänskliga tester i den här utredningen utan läkemedelsverket frågade Bayer, som producerat produkten, och nej, dom hade inte några fler biverkningar, än innan och de var då bara rikligare mens, typ. Trots att vi är många som upplevt utmattning, trötthet, hjärtklappning, håravfall, psykisk ohälsa.
Vi är många som mått bättre efter uttag av den, trots att det är psykist.. eller nåt!
 
 
Wilsons sjukdom är en sjukdom där enzym för att bryta ned koppar saknas. Visst är det lustigt att kopparspiralanvändare rapporterar samma symtom som de som har Wilsons, men då är det bara inbillning hos kvinnorna! Bra att det ändå väckts en tanke, trots att läkemedelsverket lagt ned utredningen på att kopparspiralen orsakar obalanser i kroppen. Läkemedelsvärlden skriver om att det ändå inte går att utesluta att kopparspiralen påverkar, och att det behövs mer studier. (Já bá: -Nähä, tycker ni!?!! )
 
Man får tänka på att då det gäller kvinnors problematik så tar det ett tag att vända skutan. Det tog 17 år att få kvinnlig rösträtt, som ett exempel. Än är vi inte jämnställda! Frågade barnmorska för en tid sedan om hon kunde ge mig info om fertilitetsföreståelse. Det kunde hon inte. Jag säger då som Martina Johansson, så länge kvinnan inte har kunskap om sin egen kropp, och förståelse hur den funkar, utan vi är hänvisade att lita på den info som vi får från läkemedelsbolagen vilka hormoner vi ska trycka i oss, då är vi långt ifrån jämnställda. 
 
Kan rekommendera podden Hälsosant, där finns Jenny Koos som föreläser om fertilitetsföreståelse, barnlöshet, endomentrios, PMS mm. Verkligen toppenintressant om varför vi i min generation av särskilt högpresterande kvinnor blir utmattade, får endomentrios, fertilitetsproblem etc. Fel kost, och obalans i hormonerna. Tack för det industrierna som livsmedelsverket och läkemedelsverket. Hoppas ni känner er nöjda med era grymma inkomster! Vi som råkade bli utmattade, infertila är inte helt lika nöjda, faktiskt! Och vi är sugna på revanch, revanch om rätten till kunskap om oss själva först och främst! 
 
Therese Renåker har jag lyssnat på live, hon är grym, kan verkligen det där med hormoner. Och det hon säger är skrämmande. Rekommenderar denna podd med henne. 
 
Förutom att jag pluggar detta och annat som rör hälsa och kost så målar jag också. Började med stilleben, brukar inte sätta upp sådana, men ibland faller andan på. Dock så tar det väldig tid att få olika lager att torka då det är oljefärg och denna är förstås långt från klar. Får se om jag kommer lite längre på den här imorgon då jag är ledig. 
 
 
 
Av: Sofie Broström

Kommentera här: